drupal statistics

Libel: Trefpunt toekomst, transferium en duurzaam tankstation

Bottom of Form 1


PROJECTEN

Top of Form 1

De Libel:

is een hybride gebouw ontworpen voor een locatie langs de A325, tussen Arnhem en Nijmegen. Dit deel van de Betuwe is centraal gelegen en er komen verschillende sfeergebieden samen. Tevens is er de behoefte om de identiteit van dit gebied te versterken. De Libel maakt gebruik van de kenmerken, het DNA, van dit deel van Gelderland, agricultuur, landschap, kunst, cultuur, wetenschap en geschiedenis en koppelt dit aan de thema's mobiliteit, duurzaamheid en identiteit.

Het hybride gebouw omvat een:

Transferium

Het transferium richt zich vooral op regionaal georiënteerd woon-werkverkeer. Het vervangt de huidige carpoolplaats en vult het P&R-terrein bij NS station Elst aan. Het richt zich op nu lastig met de trein te bereiken werkgebieden. Het kan de buitenstedelijke parkeerlocatie voor grootschalige evenementen (bijvoorbeeld de 4-daagse, Gelredome, Goffert) zijn en opstap voor vliegveld Weeze.

Multimodale knoop

Men kan naar de Libel toe fietsen en besluiten om een auto te huren, een deelauto te gebruiken of de bus te nemen. Maar andersom kan men er carpoolen of vanuit de auto "overstappen" op de bus, elektrische fiets of elektrische scooter. Er zijn mogelijkheden voor stedelijke distributie. Maar men kan hier ook voor een kortere of langere periode een werkplek huren en gebruik maken van verschillende kantoorfaciliteiten. Ook worden hier vergaderzalen aangeboden waar zakelijke afspraken kunnen worden gemaakt.

Duurzaam tankstation

De Libel is een duurzame tankstation. De "vleugels" bestaan uit zonnecellen. Dat biedt ook extra comfort bij het gebruik van het transferium. Men kan droog in- en uitstappen en de auto staat in de zomer in de schaduw. Men kan er de elektrische auto, scooter en fiets opladen met duurzaam geproduceerde energie. Tevens wordt er biogas en waterstof aangeboden.

Het project Libel bevindt zich op dit moment in de verkenningsfase. Aspecten waar we ons nu op richten zijn: uitwerken programma en overleg met bevoegd gezag over ruimtelijke ontwikkelingsmogelijkheden op de uitgekozen locatie.

Bottom of Form 1

< Terug naar overzicht projecten

Bottom of Form 1


index

Projectteam:

Dockt - LOUT - KEMA

Status:

In ontwikkeling

project partners